Madeleine Carroll        


  Marie-Madeleine Bernadette O'Carrol-ként született West Bromwichban (Anglia), 1906.febr.26-án. A húszas évek végétől filmezik, harmincas-negyvenes évek ünnepelt angol, majd amerikai filmsztárja volt.
Hollywoodba 1936-ba ment, játszott Gary Cooper (The General Died at Dawn), Tyrone Power (Lloyd's of London) mellett. Dekoratív megjelenésű, szőke színésznő volt. 1943-tól amerikai állampolgár lett, de a II.világháború alatt visszatért Angliába, a Vöröskeresztnél dolgozott.

  A háború után csak pár filmet készített, de dolgozott színházban, a rádiónál és TV-ben is. Párizsban, majd később Spanyolországban telepedett le, miután végleg felhagyott a nyilvános szereplésekkel. Utolsó éveiben egy nagy tengerparti apartmanban lakott. Marbellában (Spanyolország) hunyt el 1987.október 2-án.


  Hitchcockkal két filmet készített: 1935-ben a 39 lépcsőfokot, majd egy évvel később a Titkos ügynököt (1936). Hitchcock első filmes szőkéje. Megtestesítette azt a nőtípust, amelyet a későbbiekben oly sokszor használt filmjeiben.

  Madeleine Carrol emlékoldal: http://www.madeleinecarroll.com/  

 [Alfred Hitchcock] - [Drakula halála 1921] - [Silent Horror]
[Horror Story] - [Hungarian Horror]
[Home]