The Man Who Knew too Much
A férfi, aki túl sokat tudott

(Gaumont British Pictures, 1934; GB; 85 perc, fekete-fehér)

 Rendezte: Alfred HITCHCOCK

Szereplők:
Leslie Banks (Bob Lawrence); Edna Best (Jill Lawrence); Peter Lorre (Abbott); Nova Pilbeam (Betty Lawrence); Frank Vosper (Ramon Levine); Hugh Wakefield (Clive); D.A.Clarke Smith (Binstead felügyelő); ...

Operatőr:
Curt Courant
Zene: Arthur Benjamin
Zenei rendező: Louis Levy
Forgatókönyv: A.R.Rawlinson; Charles Bennett; D.B.Wyndham-Lewis
és Edwin Greenwood
Producer: Michael Balcon és Ivor Montagu

 
- Poszterek, reklámanyagok, forgatási képek...

 
 Egy angol turista házaspár, Mr. és Mrs. Lawrence (Leslie Banks és Edna Bes) kislányukkal utazgatnak Svájcban. Összebarátkoznak egy francia férfival (Pierre Fresnay), akiről nem is sejtik, hogy ügynök. A férfit közvetlenül mellettük gyilkolják meg, és a haldokló titkos üzenetet bíz rájuk, mely egy Londonba érkező külföldi diplomata tervezett megölésével kapcsolatos.

  Hogy a házaspárt hallgatásra bírják, az ügynökök elrabolják kislányukat. Londonba visszatérve az anya a gyermekrablók nyomába ered. Végül a gyilkosság elkövetésének pillanatában hangos kiáltásával menti meg a diplomata életét, éppen akkor, amikor egy Albert Hall-beli hangversenyen a cintányér összeütésének pillanatában eldördülne a lövés.

 Peter Lorre-nak miután befejezte Fritz Lang M-jének forgatását, ez lett első angol filmszerepe. Hitchcock 1955-ben újra feldolgozta a történetet, James Stewarttal és Doris Day-jel a főszerepben.

 

Ezzel a filmmel vette kezdetét Hitchcock angliai sikersorozata, és ez a film volt az egyik legnagyobb angol sikere is, de nagyon jól fogadták az USA-ban is.     [Alfred Hitchcock] - [Drakula halála 1921] - [Silent Horror]
[Horror Story] - [Hungarian Horror]
[Home]