Küsz II. - A legenda ébredése
(2011, színes, ?)



Rendező:
Galán Géza

Főszereplők: Radnay Csilla,Bánfalvi Eszter,Holler Márta,Szabó Kimmel Tamás,Mátyássy Bence,Trokán Nóra,Földi Ádám,Adorjáni Bálint,Előd Álmos, Klem Viktor, Takács Nóra Diána, Herczeg Tamás és még sokan mások

Operatőr: Lovasi Zé
Hang
: Tomka
Vfx
: Lemon
Jelmez
: Fábián Réka

Premier
: csak trailer (2018-ban)





  “2011 nyarán, a Balaton partján testet ölt a félelem.” olvashatjuk a Küsz II – A legenda ébredése című film előzetesében, ami minden jel szerint az “első magyar zombifilm” címet igyekszik megcélozni. A horrorparódia (remélem paródiának szánják) megálmodói rögtön el készítettek egy klipet, amiben Herczeg Tamás, Radnay Csilla és Bánfalvi Esztert láthatjuk zombiként, Mátyássy Bence és Szabó Kimmel Tamás pedig az élőhalottakkal harcot vívó túlélők közt. A filmet Galán Géza, egy tavaly végzett színművészetis rendezi, akit Mátyássy Bence keresett meg a forgatókönyv első változatával.

  Maga a film címe is rögtön több kérdést felvet: vajon mi köze az ártatlan, a köznyelvben sneciként megismert halnak a zombikhoz, másrészt miért rögtön 2? Az egyik választ a film tartalomban a másikra Mátyássy Bencétől kapjuk meg a választ: 

“A B-filmek mintájára találtuk ki ezt a címet, ezzel is hangsúlyozva, hogy vígjátékról van szó. Ránk ugyanúgy hatással volt az Alkonyattól pirkadatig, mint az Isten hozta őrnagy úr! vagy akár Romero filmjei.” 




Tartalom:
  Balatonsödénél génkezelt, mutáns küszök (snecik - magyar piranha) kezdik harapdálni a strandolókat, akik a halak által terjesztett vírustól zombivá változnak... A film főhőse - egy emigrálni készülő egyetemista srác - (Mátyássy Bence), aki kiutazása előtt még egy utolsó hétvégét tölt a Balatonnál. Pont ekkor tör ki a zombiinvázió, és hősünk kénytelen lesz a tettek mezejére lépni. A zombiirtásban segédkezik a fiú rendőr barátnője (Radnay Csilla), valamint feltűnik egy régi barát (Szabó Kimmel Tamás), aki éppen nyálas popsztárként koncertezik a Balatonnál.


 

Küsz 2. (2011)   

   

 Küsz2 . (2011) 



források:
  - https://filmtrailer.hu/filmhirek/kusz-2-a-legenda-ebredese-magyar-zombifilm-keszuloben/ - (2011.márc.7.)
  - http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20130723-filmalapos-tamogatas-nelkul-keszulo-magyar-filmek-the-gambler-van-valami-furcsa-es.html - (2013.07.25.)
  - Official Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=kxTigFYv8vI - (2011.febr.22.)


[Alfred Hitchcock] - [Drakula halála 1921] - [Silent Horror]
[Horror Story] - [Hungarian Horror]
[Home]