Hitchcock "meleg jelenetei"

 

Egy spanyol filmrendező, "Hitchcock titkos szekrénye" című könyvében a borzongatás nagymesterének homoszexuális jellegű jeleneteire hívja fel a figyelmet.
2005.04.19 16:30 Spicy Press Hírügynökség

Alex de la Iglesia, író és showman, nem állítja, hogy a rendező nemi identitásáról árulkodnának bizonyos képsorok, de egyes jelenetek olyan látásmódot tükröznek, amely túlmutat a hagyományos férfi-nő párkapcsolaton.

"Ez egy frivol könyv, amely pontosan jellemez egy frivol személyiséget. A múlandóságon keresztül közelít Hitchcock mélységeihez", nyilatkozta a szerző, kiemelve a rendező "keserű, beteges és szórakoztató" jellemét, aki a filmjeiben képes arra, hogy "ciánnal töltött bonbont gyártson, aztán eladja a cukrászdában".

A szerző megemlíti Hitchcock "Manderley-ház asszonya" című filmjét, melyben a rosszindulatú házvezetőnő, Danvers asszony, megmutatja a ház új úrnőjének Rebecca fehérneműit.

"Ez a képsor mély leszbikus tartalmat hordoz", véli az író, aki rávilágít arra is, ahogyan "A kötél" című filmjében a rendező két fiatalember párkapcsolatát vizsgálja, a II. világháborút követő korszak Amerikájában. A spanyol szerző szerint "Hitchcock minden egyes filmjében a párkapcsolatról elmélkedik, ez volt a rögeszméje."


[Vissza az Alfred Hitchcock kezdőoldalra!]